28 April 2012

Wahai Pemilik Tulang Rusuk Ku

Assalamualaikum and Hye Readers..


Wahai pemilik tulang rusuk ku , akan ku mencari dan mendapatkanmu . Akan ku sentiasa menanti dan berdoa agar dipertemukan denganmu . Jika bukan di sini , mungkin di syurga nanti . Aku mengharapkan engkau adalah seorang yang baik akhlaknya dan kuat imannya .

Sesungguhnya aku sentiasa menunggu dan menanti disertai oleh doaku agar dipertemukan denganmu . Dalam setiap detik saat ku yang terus berlalu , aku terus menjadi seorang yang perindu , yang sentiasa memperbaiki diri ku agar menjadi suri terbaikmu .

Biarpun masa bagaikan cemburu , aku terus menunggu dan menunggu , tidak pernah sekali aku merasa jemu , kerana aku sentiasa sematkan dalam hatiku . Aku yakin kau jua sedang berusaha mencari diriku sambil terus mempersiapkan dirimu untuk menjadi yang terbaik buat diriku .

Walaupun aku tidak pernah tahu siapakah dia pemilik tulang rusuk ku .

✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk BERUBAH menjadi yang lebih baik ..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MEMPERBAIKI cinta kepada Ilahi ..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENCINTAI Pencipta kami lebih dari segalanya ..
✿~ Dengan JARAK ini aku dan dia berjanji untuk MENDALAMI Islam hingga ke akar umbi ..
✿~ Dan Dengan JARAK ini jua aku dan dia yakin andai tiba saatnya nanti , aku dan dia akan LEBIH BERSEDIA untuk melayari semua ini dengan jalan yang diredhai ..


Thanks For Reading

33 comments:

  1. thankss sbb support, btw if ada yang nak share, silakan, sharing is caring ^_^

    ReplyDelete
  2. Perghh.. Sweet sgt gmbar ni..
    InsyaAllah sis, jodoh tu rhsia Allah.. Woha, trasa sebak di dada..

    ReplyDelete
  3. berdoa kepada Allah supaya dipertemukan dengan jodoh kamu :)

    ReplyDelete
  4. semoga jodoh yg ditetapkan untuk kita seorang yg beriman...

    ReplyDelete
  5. Alahai, sweetnya. Akak dah jumpa pemilik tulang rusuk akak. Bahagianya

    ReplyDelete
  6. nice and sweet.. :) smoga kita dpertemukan dgn jodoh yg selayaknya utk kita.. :)

    ReplyDelete
  7. so sweet , ingin menjadi wanita solehah & terbaek buat si dia ;)

    ReplyDelete
  8. lelaki dan perempuan
    dua2 haruslah saling muhasabah diri jadi lebih baik utk saling melengkapi :)

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum tuan blog.. entri yang sangat menyentuh hati.. Aaaa, hai tuan blogg.. ;]

    ReplyDelete
  10. Nice info...tersentuh bila membacanya...

    ReplyDelete
  11. sabar..muda lagi..hehehe :)btw,nice entry

    ReplyDelete
  12. becinta lama2 pun tadak guna kan kalau tadak jodoh .. jadi macam yuni la , kapel putus kapel putus .. bila nak jumpa pemilik tulang rusuk pun entah laa :)

    ReplyDelete
  13. @Ayunie Ashikin : betul tuu..dugaan..yuni sabar yee..fiza doakan yang terbaik buat yuni..^_^

    ReplyDelete
  14. InsyaAllah. doakan jodoh itu ad..:)

    ReplyDelete
  15. suka semua entry.. warh!! senyum sorng2 bace.. kikiki :)

    ReplyDelete
  16. wsalam tuan pnya blog yg cntik, so sweeeettttt :)

    ReplyDelete
  17. ohh my pemilik tulang rusukku :)

    ReplyDelete
  18. bestnye . teringin nak tahu sape la gerangan nya ye ?

    ReplyDelete
  19. :) suatu hari nanti die pasti datang...die tgh persiap diri nk jd suami solehah tu ;)

    ReplyDelete

Assalamualaikum Tuan Puan Komen yang Cantek & Hensem .
Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini .
Satu Pun Jadi lahh . Hekhek ^_^

✿✿✿✿copyright©2011-2014 all rights reserved by fiza suhaimi✿✿✿✿