27 September 2011

Has be Done

Assalamualaikum and Hye Readers..



Alhamdulillah.. Akhirnya habis jugak trial stpm.. Selama 3 minggu aku berperang dengan exam.. Bagai nak gila kepala otak aku ni.. But it's okeyy.. Usaha tangga kejayaan.. Hari ini last speaking test.. Boleh tahan jugak soalannya.. Aku kena candidate C.. Memang lega yang amat.. Sementara candidate lain tengah speaking dan mengutarakan idea mereka, aku sempatlah jugak keluarkan idea-idea aku yang sangat bernas itu.. Bernas lah sangat kan.. Cakap pun tunggang terbalik.. Kalau lah aku rakan semula apa yang aku cakap itu.. Sure korang ketawakan aku..

Anyway.. Aku merasakan yang aku sudah lakukan yang terbaik untuk diri aku, family aku dan cikgu-cikgu yang tak jemu-jemu mendidik aku sehingga aku boleh berdiri dengan kaki sendiri dengan penuh keyakinan.. Lastly, I believe that I can do it for myself! Doakan kejayaan aku okeyy para bloggie.. Aamiin..

Thanks For Reading

12 September 2011

Birthday Damia

Assalamualaikum and Hye Readers..
Happy Birthday to U..
Happy Birthday to U..
Happy Birthday to Damia..
Happy Birthday to U..
sumbang yang amat suara aku..
haha..
9/9/2011 yang lepas kami semua sambut birthday 
si kecik yg brnama Damia Uzma Bt Azhar..
ni la gambar si kecik 2..


comel kn..hehe..
besar dah si kecik ni..
tahun ni umur dia dah mencecah yg ke-4 tahun..
tahun depan b0leh la dia masuk tadika..
belajar pandai2 naa damia..
2 la pesanan aku dkt si kecik ni..
kalau si kecik ni start cakap mesti x b0leh berhenti..
banyak sangat soalan yang ada dkt minda dia..
gerenti cikgu pun b0leh kalah bila lawan cakap 
dengan si kecik ni..hehe..

nak citer pasal Damia Uzma ni..
actually si kecik ni just sepupu aku je..
tp dia panggil kt mak aku dgn panggilan mak..
sebab kami semua amik then jaga dia dari dia baby lagi..
mami dia kerja sebagai cikgu..abah dia lak keja kilang..
tak de sesiapa nak jaga si kecik ni..
jadi kami semua bercadang nk jaga si kecik ni..
sebab 2 bila dia dah besar dia very close ngn kami semua..
bila dia balik je rumah dia mesti kami 
semua rindu dekat si kecik ni..
anyway..
Happy Birthday ye Damia..
jangan makan gula2 banyak sgt..
hehe..


Thanks For Reading

9 September 2011

Kawan VS Sahabat

Assalamualaikum and Hye Readers..

Aku nak mintak pendapat korang sikit boleh? Agak-agak korang apakah perbezaan antara Kawan dan Sahabat? Keliru deh.. Kadang-kadang aku terfikir jugak kawan vs sahabat itu sama ke.. Tidak kira la dari segi maksud, bunyi dan ejaannya.. Aku search dalam Encik Google pasal kawan vs sahabat.. Bermacam maklumat keluar.. Masing-masing bagi pendapat sendiri..

Ada yang cakap kawan ini hanya suka-suka.. Semua yang ada disekeliling kita itu merupakan kawan.. Kawan ini juga hanya untuk mengambil kesempatan atas apa jua yang kita ada.. Even kawan ini juga hanya untuk kita bergembira.. Tetapi apabila kita bersedih seorang kawan dalam beribu yang kita kenal itu pun tidak datang ambil berat pasal kita.. Entah la.. Aku pun keliru.. Wallahualam..

Though miles
Sahabat pula ada yang cakap seorang sahabat yang memahami situasi kita.. Memahami situasi kita? Macam mana itu? Hurmm apabila kita bersedih je, dialah yang selalu teman kita, hiburkan kita dan bagi advice dekat kita supaya kita menjadi lebih kuat untuk teruskan kehidupan.. Dia jugak akan cakap kita ini sebagai sahabat mereka didunia dan diakhirat.. Bestkan korang apabila kita mempunyai sahabat sejati yang sentiasa memahami situasi kita..


Jadi korang semua.. Hargailah sahabat korang yang sedia ada okeyy.. Most important, sahabat sejati akan mendoakan kesejahteraan kita didunia dan diakhirat.. Wallahualam..

Sahabat Muslimah

Thanks For Reading

7 September 2011

Happy Eid Mubarak 2011

Assalamualaikum and Hye Readers..

Selamat Hari Raya Aidilfitri dan Selamat Hari Kemerdekaan korang semua! Lama rasanya aku tak update.. So untuk precious entry aku kali ini semestinya aku nak post entry pasal tajuk dekat atas.. Hehe.. Okeyy, raya pertama aku beraya dekat rumah tok aku.. Meriah sangat apabila whole family berkumpul.. Huh, macam-macam kerenah.. Bingit satu rumah tok aku..

Kakak tercinta
Semua sibuk dengan cerita masing-masing.. Tak lebih kurang ada yang sibuk dekat dapur sebab nak hidang ketupat lemang dekat tetamu yang bertandung.. Budak-budak jangan cakaplah.. Dorang bukan nak makan sangat pun.. Mintak duit raya je.. Lepas itu dorang sibuk mengira duit raya yang dorang dapat.. Teringat zaman kegemilangan masa aku kanak-kanak ribena lagi.. Apabila aku dapat duit raya je mesti senyum sampai ke telinga.. Gembira tak terkira.. Hikhik..

Tema raya tahun ini family aku pilih warna purple yang sweet.. Tapi aku je lain daripada yang lain.. Tersasar jauh.. Warna biru.. Memang kesian dekat aku.. Tapi aku tak berapa kisah sangat pun.. Janji kami semua dapat berkumpul.. :)

Korang dapat banyak duit raya? Aku? Haha.. Ada la ciput.. Cukup la untuk simpan dalam Encik Bank.. Untuk masa depan aku selain aku menyimpan cita-cita untuk menunaikan haji Rukun Islam yang kelima.. InsyaAllah..

Haha.. Ciput je korang..
Lastly, aku ingin mengucapkan Happy Eid Mubarak 2011 buat semua warga bloggie dan buat sesiapa yang membaca precious entry aku ini.. Selamat Hari Raya Aidilfitri korang semua! Maaf zahir dan batin!

Happy Eid Mubarak
Ikhlas daripada Fiza Suhaimi.. Semoga kita berjumpa lagi pada tahun akan datang! Biru, biru, biru.. Hehe..

Thanks For Reading

✿✿✿✿copyright©2011-2014 all rights reserved by fiza suhaimi✿✿✿✿