23 July 2012

Harapan Ramadhan

Assalamualaikum and Hye Readers..

Hai anda anda semua.. Berkurunnya aku tak mengupdate entry baru.. Traffic blog aku pun slow je sebab pembaca setia aku entah hilang ke mana.. Ehh, aku ada pembaca setia ke? Heheh.. Firstly, aku nak minta maaf yang tersangat dekat korang semua.. Jejak yang korang tinggalkan bukan sengaja aku nak ingore tapi seriously kesibukan melanda diri aku.. Sorry yang teramat.. :D


Alhamdulillah, dah masuk 3 Ramadhan pun.. Rasanya aku masih sempat nak ucapkan Salam Ramadhan kepada all readers.. Harap korang semua sihat dan tabah untuk menjalankan ibadah puasa.. Mari kita semua mengucapkan Ahlan Wa Sahlan Ya Ramadhan.. Aku mengharapkan Ramadhan aku pada kali ini penuh dengan makna.. InsyaAllah, dengan izin Allah swt aku ingin lalui Ramadhan pada tahun ini dengan sempurna.. :)


Hati aku gembira berbaur sayu.. Gembira sebab aku dapat meraih fadhilat bulan mulia ini.. Tapi perasaan sayu itu datang apabila aku memikirkan seandainya ini adalah Ramadhan terakhir buat diriku.. Sahur terakhirku.. Iftar terakhirku.. Terawih terakhirku.. Tadarus terakhirku.. Dan mungkin juga takbir terakhirku.. Aku mengharapkan semoga masih ada lagi kesempatan buat diriku Ya Allah.. :)

" Ya Allah, jika sudah tertulis Ramadhan ini yang terakhir buat diriku, berilah aku kekuatan dan kesihatan yang baik untuk menunaikan ibadah-Mu semampuku. Berilah aku ketenangan dan kelapangan untuk menghabiskan bacaan kalimah-kalimah suci-Mu. Berikanlah juga kegembiraan dan kesyukuran setiap kali aku bersahur dan berbuka kerana-Mu. Sesungguhnya Kau Maha Mendengar lagi Maha Mengasihi. Aamiin Ya Allah. :) "


Thanks For Reading

29 comments:

  1. Salam Ramadhan, Fiza!
    Selamat melewati musim-musim cinta penuh barakah, nikmat, keinsafan dan kesyukuran di bulan Ramadhan. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan Shuhada ! :)
      InsyaAllah.. Mari kita bersama-sama mengapainya.. InsyaAllah.. :)

      Delete
  2. Salam Ramadhan . Semoga sama sama kita mendapat barakahnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan Faten.. InsyaAllah.. Aamiin.. :)

      Delete
  3. salam ramadhan fiza..lamanya xupdate blog knapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan Ayu.. :)
      Sibuk sikit.. Sampai tak sempat nak bukak Miss Blogger ni.. Heheh.. :D

      Delete
  4. Replies
    1. Tenkiuu Maizatul.. :)
      Selamat Menyambut bulan Ramadhan jugak.. :)

      Delete
  5. salam ramadhan fiza:) slmt berpuasa,,

    ReplyDelete
  6. salam ramadhan dik. selamat berbuka ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Ramadhan Akak.. :)
      Selamat Berbuka jugak.. Jangan makan banyak-banyak sangat.. Hehehe.. :D

      Delete
  7. sayu ja ayu baca..huhu..tak pa utamakan yang penting dulu ya..salam ramadhan dari ayu ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Heheh.. Tenkiuu Ayu.. :)) Salam Ramadhan jugak dari Fiza untuk Ayu.. ;))

      Delete
  8. Salam ramadan Fiza
    Selamat berpuasa :)

    ReplyDelete
  9. salam ramadhan dear!marila kita sama2 menghiasi bulan penuh keberkatan dan keampunan dengan nibadah-ibadah,semoga kita sentiasa dekat dengan allah swt..amin.

    #psst. lama betul fiza x update ya...hehe...

    ReplyDelete
  10. selamat menyambut bulan ramdhan n selamat berpuasa fiza....

    ReplyDelete
  11. sadappp x korang buat postingan tu
    awak dah follow u

    kawancreative.blogspot.com

    ReplyDelete
  12. salam ramadhan & selamat berpuasa ^^

    ReplyDelete
  13. drop by....selamat berpuasa...:)
    jenguk blog gebot tauu nnt :D

    ReplyDelete
  14. Aminn..

    selamat menunaikan ibadah puasa =)

    ReplyDelete
  15. cute la kartun atas tu fiza..
    salam ramadhan...
    dh 11 hari kita berpuasa kan...

    ReplyDelete
  16. sme la kite.. kdg2 zz pun bz smpai terabai blog zz.. hehe

    ReplyDelete

Assalamualaikum Tuan Puan Komen yang Cantek & Hensem .
Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini .
Satu Pun Jadi lahh . Hekhek ^_^

✿✿✿✿copyright©2011-2014 all rights reserved by fiza suhaimi✿✿✿✿