18 February 2011

Blog Aku Rosak!!

Assalamualaikum and Hye Readers..

Huwaaaa.. Sedih sangat bila blog aku jadi mereng + gila.. Then terus rosak.. Aku penat-penat bangunkan sendiri blog aku yang serbu naif ni, tetiba jadi macam ni plak.. Aku tak kisah pasal beriban follower.. Tapi dekat manakah harus aku cari ganti.. Haha..


Ini laa rupa blog lama aku.. Sampai background belakang tak nak keluar.. Blog aku boleh jadik macam tuu sebab posting entry keluar dua kali.. Double posting.. Grrrrr.. Geram tahap nak terjun bangunan.. Ni rupa dia..


Bila aku carik kod ni  <b:widget id='Blog1' locked='true' title='Blog Posts' type='Blog'/> nak delete memang tak ada.. Coding merah tuu laa yang menyebabkan blog aku jadik double post.. 

Jadi aku pun mula laa hangin.. Aku copy semua entry yang aku dah post dekat blog lama aku tuu then aku paste dekat belog aku yang baru ni.. Macam mana korang? Boleh kan aku buat macam tu? Bukan apa.. gila penat aku taip lepas tuu blog aku tu rosak macam tu jee.. Hewhew.. ^_^v

Thanks For Reading

Sore Eyes

Assalamualaikum and Hye Readers..

Ohh tidak, sore eyes! Kena jangkit dari sepupu seberang.. Seberang? Iyee, sepupu dari seberang Balik Pulau.. Nur Damia Uzma Binti Azhar.. Umur dia baru 3 tahun.. Still childish.. Tapi dah kena jangkitan kuman dalam mata.. Kesian dekat dia..

Cuti sekolah jee abah and mummy dia hantar laa dia datang rumah aku.. Kami memang close dengan dia.. Sebab dari kecik kami jaga dia.. Mummy dia cikgu sekolah menengah.. Abah dia still study.. Jadi tak ada siapa nak jaga dia.. Nur Damia Uzma..

Si kecik Damia Uzma
Sakit bukan calang keparat laa sakit mata ni.. Jangan main-main bila kena jangkitan kuman dekat mata.. Macam nak terkeluar bijik mata aku ni.. Tambah-tambah bila aku nak tunduk.. MasyaAllah.. Memang sakit!! Tapi nasib aku kena sebelah jee.. Tak la rasa beban sangat dengan ujian dari Allah swt..

Jangan tengok lama-lama sangat!
Korang jangan tengok lama-lama sangat mata aku tuu.. Tak pasal nanti korang plak yang kena jangkit.. Siapa yang susah.. Korang jugak kan? Tapi nasib lah mata aku tu tak berapa merah sangat, sebab aku baru jee lepas titik eyemo..

InsyaAllah mata aku yang lagi sebelah berpeluang jugak untuk dijangkiti.. Seminggu doktor tak kasi aku pergi sekolah.. Tapi aku tetap bertegas jugak nak pergi sekolah.. Aku dah nak exam kot.. Hmm last sekali menang jugak dekat doktot tuu..

Katanya kalau aku pergi jugak sekolah, sah-sah aku kena halau balik rumah dengan cikgu.. Tapi ... aku memang dah kena halau pun.. Yesterday, aku cuba pergi sekolah.. Aku cuba gagahkan diri aku yang tak berapa nak gagah ni.. Tak sempatnya aku nak masuk kelas aku dah kena halau balik rumah.. Aku apa lagi.. Menangis kot.. Okeyy korang nak ketawakan aku! Haha..

Tapi tapi aku tetap cool, relax.. Aku tak boleh nak salahkan siapa-siapa dalam hal ni.. Sebab ni dah memang ujian dari Allah swt untuk aku.. Ni laa muka aku yang blur dan yang tengah sakit mata.. Hekhek..

Sakit korang!

Thanks For Reading

Apabila Fiza Suhaimi Demam

Assalamualaikum and Hye Readers..




Sob sob.. Tengah demam.. Tak ada mood nak buat apa pun.. Rasa nak terbaring saja atas katil.. Tunggu makanan datang depan mata.. Kesian mak.. Tak dapat bayangkan macam mana muka aku bila aku demam.. Ada org cakap muka aku macam orang nak mati.. Mata aku plak macam orang nak menangis.. Aku suka cakap benda yang bukan-bukan.. Melalut jee aku cakap.. Biasa laa otak aku terputus satu wayar.. Semoga aku cepat sembuh..



Thanks For Reading

Sedang Tackle Kerja Sekolah Yang Bertimbun

Assalamualaikum and Hye Readers..



Sekolah + cikgu + buku teks + buku latihan = Kerja sekolah aku yang semakin bertimbun-timbun yang belum disiapkan lagi.. Grrrrrr.. Tension sangat! Rasa macam nak menangis jeee.. Huaaaaa..

Walaupun aku ambik lima subject jee = Pengajian Am, Geografi, Ekonomi, Bahasa Malaysia n Malaysian University English Test.. Berat rasanya aku nak tanggung.. Banyak yang aku nak cover.. Tapi ... never mind! Aku tak akan mengaku kalah.. Di mana ada kemahuan, di situ ada jalan.. I'll must struggle in my STPM.. Yeahhh! Wish me goodluck okayy!


Thanks For Reading

Oh ShoutBox

Assalamualaikum and Hye Readers..

Akhirnya blog aku ada jugak shoutbox.. Bebal laa jugak aku buat shoutbox tuu.. Biasalah orang tak pro lagi dalam blogging ni.. Finally yes! Berjaya jugak dengan pertolongan daripada Adik Nur Shahirah Jailani aku.. Bawah ni laa gambar adik Nur Shahirah Jailani yang teramat chumeyy tu.. Thanks adikk sebab dah tolong akak!



Thanks For Reading

Hari Pertama Sekolah

Assalamualaikum and Hye Readers..



First day in school.. Seronok sangat.. Dapat jumpa dengan kawan-kawan.. Dapat lepas rindu.. Masing-masing ada cerita yang tersediri.. Masing-masing dengan cara yang tersendiri.. Dan masing-masing dengan ragam yang tersendiri.. Termasuklah dengan aku..

Tapi cerita aku simple jee.. I just rest at my home sweet home.. I do not to go anywhere because my father is work.. Dan itulah jawapan yang aku kasi dekat teacher muet aku bila dia tanya setiap students dia apakah anda lakukan pada hari cuti sekolah kamu? 

Hahaha.. Aku rasa nak gelak sampai guling-guling pun ada bila aku jawab macam tuu.. Sebabnya aku rasa English language aku memang teruk.. Serious aku ni memang teruk! Btw, welcome back to school! :)





Thanks For Reading

Selamat Tinggal Tahun 2010 & Selamat Datang Tahun 2011

Assalamualaikum and Hye Readers..


SELAMAT TINGGAL TAHUN 2010..
Pergilah dengan aman..
Tahun yang penuh dengan suka & duka dalam hidup aku..

dan

SELAMAT DATANG TAHUN 2011 ..


Semoga hidup aku dipenuhi dgn cahaya keimanan..
Hopely hidup aku menjadi lebih baik dari sebelum ni..
Tahun nii aku just nak tumpu pada pelajaran..
Telinga tu aku nak asahkan lebih tajam supaya
aku sentiasa dengar cakap mak dan abah aku..

Peace no War .. :)




Thanks For Reading

Berpicnik di Batu Ferringhi

Assalamualaikum and Hye Readers..

Wwwaaaaa.. Letihnya. Baru balik dari berkelah dekat Batu Ferringhi, Penang. Siapa yang tinggal area Penang tahu bebenor la kan ? Best sangat aku pergi berkelah dekat Batu Ferringhi. Aku join dengan member kelas adik aku. Dorang sporting habis yang sungguh whatever. Hewhew.. ^_^v

Lepas kami enjoy dekat Batu Ferringhi dari pagi sampai petang, then kami pergi Queensbay plak. Aku dapat la jugak beli baju baruu. Macam mana? Macam mana? Lawa kan? Lawa kan? Kehkeh.. Siap ada gambar Lollipop lagi. Entah kenapa aku taksub sangat dengan Lollipop. Hmm ada apa sebenarnya dengan Lollipop tu? Hanya aku saja yang tahu. :)

Lollipop Pink
Sekarang kan akhir tahun. Gila-gila punya SALE lah. So aku apa lagi. Sure kena beli sehelai right? Hakhak.. Aku ingat nak beli dua helai tapi tapi  takut tak cukup bajet sebabnya lepas maghrib kami nak pergi Pesta Pulau Pinang plak. Wahh, berjalan sakan! Shopping pun sakan la jugak kan! Hekhek ..

Bukti gila sale!
Okeyy okeyy sekarang kita tutup cerita Queensbay and kita bukak cerita Pesta Pulau Pinang plak. Then bila kami sampai jee dekat Pesta Pulau Pinang, baru aku borong macam-macam. Macam-macam ada. Murah-murah belaka. Borong punya borong sampai laa tak cukup tangan nak pegang. Tuu pun nak jadi isu. Biasalah teruja. Hewhew.

Thanks For Reading

Welcome To My Blog

Assalamualaikum and Hye Readers..



Tempek bebesar gambar aku yang really look so childish, tahun 2008 punya gambar. Heheh. By the way, welcome to my new blog! Ehh, my second blog. Blog lama rosak. Sadiss sangat! Soo dengan ini saya still budak baru belajar. Sila beri tunjuk ajar. *karangan budak darjah enam.skema sangat. For my second bloggy, please be niceee okayy. Jangan buat hal lagi. Love you sooo much!

Thanks For Reading
✿✿✿✿copyright©2011-2014 all rights reserved by fiza suhaimi✿✿✿✿