18 February 2011

Sore Eyes

Assalamualaikum and Hye Readers..

Ohh tidak, sore eyes! Kena jangkit dari sepupu seberang.. Seberang? Iyee, sepupu dari seberang Balik Pulau.. Nur Damia Uzma Binti Azhar.. Umur dia baru 3 tahun.. Still childish.. Tapi dah kena jangkitan kuman dalam mata.. Kesian dekat dia..

Cuti sekolah jee abah and mummy dia hantar laa dia datang rumah aku.. Kami memang close dengan dia.. Sebab dari kecik kami jaga dia.. Mummy dia cikgu sekolah menengah.. Abah dia still study.. Jadi tak ada siapa nak jaga dia.. Nur Damia Uzma..

Si kecik Damia Uzma
Sakit bukan calang keparat laa sakit mata ni.. Jangan main-main bila kena jangkitan kuman dekat mata.. Macam nak terkeluar bijik mata aku ni.. Tambah-tambah bila aku nak tunduk.. MasyaAllah.. Memang sakit!! Tapi nasib aku kena sebelah jee.. Tak la rasa beban sangat dengan ujian dari Allah swt..

Jangan tengok lama-lama sangat!
Korang jangan tengok lama-lama sangat mata aku tuu.. Tak pasal nanti korang plak yang kena jangkit.. Siapa yang susah.. Korang jugak kan? Tapi nasib lah mata aku tu tak berapa merah sangat, sebab aku baru jee lepas titik eyemo..

InsyaAllah mata aku yang lagi sebelah berpeluang jugak untuk dijangkiti.. Seminggu doktor tak kasi aku pergi sekolah.. Tapi aku tetap bertegas jugak nak pergi sekolah.. Aku dah nak exam kot.. Hmm last sekali menang jugak dekat doktot tuu..

Katanya kalau aku pergi jugak sekolah, sah-sah aku kena halau balik rumah dengan cikgu.. Tapi ... aku memang dah kena halau pun.. Yesterday, aku cuba pergi sekolah.. Aku cuba gagahkan diri aku yang tak berapa nak gagah ni.. Tak sempatnya aku nak masuk kelas aku dah kena halau balik rumah.. Aku apa lagi.. Menangis kot.. Okeyy korang nak ketawakan aku! Haha..

Tapi tapi aku tetap cool, relax.. Aku tak boleh nak salahkan siapa-siapa dalam hal ni.. Sebab ni dah memang ujian dari Allah swt untuk aku.. Ni laa muka aku yang blur dan yang tengah sakit mata.. Hekhek..

Sakit korang!

Thanks For Reading

No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum Tuan Puan Komen yang Cantek & Hensem .
Sila Tinggalkan Komen Anda Di Sini .
Satu Pun Jadi lahh . Hekhek ^_^

✿✿✿✿copyright©2011-2014 all rights reserved by fiza suhaimi✿✿✿✿